Afscheidssymposium prof. dr. H.C. Stoffels. “What is Left Behind”

21-04-2017

PThU, 1E-24 (E-vleugel, eerste verdieping)

Afscheidssymposium prof. dr. H.C. Stoffels. “What is Left Behind”

Marten van de Meulen, Johan Roeland en Peter Versteeg, Bert Jan Lietaert Peerbolte

Faculteit der Godgeleerdheid

Theologie en wijsbegeerte

Congres / Symposium

De faculteit Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit nodigt u van harte uit voor het symposium What is Left Behind ter gelegenheid van het afscheid van hoogleraar godsdienstsociologie prof. Hijme Stoffels.

In aansluiting op Hijme Stoffels’ grote expertise op het gebied van de evangelische beweging, presenteren naaste collega’s de uitkomsten van een onderzoeksproject naar evangelische eindtijdfilms. De verbeelding van de Bijbelse thema’s als de Apocalyps, de Antichrist, en de opname van gelovigen biedt een fascinerend tijdsbeeld en onderstreept het belang van eindtijdfilms als een vorm van cultuurkritiek. De nieuwtestamenticus prof. Bert Jan Lietaert Peerbolte gaat terug naar de nieuwtestamentische verbeelding van het einde der tijden en bespreekt de ontwikkelingen tussen toen en nu.

13.00 uurOntvangst met koffie
13.30 uurWelkomMiranda Klaver
13.40 uurBehind Left Behind: De ontwikkeling van de “rapture” film.
Observatie en filmclips.
Marten van de Meulen