Vacature: student-assessor faculteitsbestuur Faculteit der Godgeleerdheid

12-05-2017 | 14:45

Voor collegejaar 2017-2018 is het faculteitsbestuur op zoek naar een nieuwe student-assessor. De student-assessor is de belangenbehartiger van studenten in het faculteitsbestuur. Je brengt als assessor gevraagd en ongevraagd advies uit over organisatorische en onderwijs gerelateerde zaken, maar je mag ook adviseren over de bedrijfsvoering en het onderzoek binnen de faculteit. Daarnaast ben je een aanspreekpunt voor de Facultaire Studentenraad (FSR), de individuele studenten, de opleidingscommissies (OLC’s) en studieverenigingen; als assessor sta je dus midden in de faculteit.

Wat wordt er van de student-assessor verwacht?

‐ Het voorbereiden en bijwonen van de tweewekelijkse vergadering met het faculteitsbestuur;
‐ Het voorbereiden en bijwonen van de gemeenschappelijke overlegvergaderingen (GV’s) van het faculteitsbestuur (FB), de Onderdeelcommissie (ODC) en de Facultaire Studentenraad (FSR);
- Het  voorbereiden  en  voorzitten  van  het driemaandelijks  overleg  tussen  de  Facultaire Studentenraad en de studentleden van Opleidingscommissies
‐ Het voorbereiden en bijwonen van het maandelijkse Student-assessor Overleg VU (SOVU) met de student-assessoren van alle faculteiten van de VU;
‐ Het onderhouden van contact met de FSR, de OLC’s en de studieverenigingen;
- Het  voorbereiden  en  bijwonen  van  de  halfjaarlijkse  vergadering  van  het  Landelijk Overleg Studenten Theologie en Religiewetenschappen;
‐ Maar, boven alles: een proactieve houding, een duidelijke visie op zaken die direct of indirect voor studenten van belang zijn, en een visie op de toekomst van universitair onderwijs.

Wat zijn de functie-eisen?
- Je bent enthousiast;
‐ Je hebt een proactieve houding;
‐ Je bent niet bang om je mening te geven;
‐ Je bent communicatief vaardig;
- Je hebt een duidelijke visie op het beleid van de faculteit;
‐ Je bent in collegeweken ongeveer acht uur per week (flexibel) beschikbaar.
- Je volgt in collegejaar 2017-2018 een opleiding aan de Faculteit der Godgeleerdheid.

Wat krijg je er voor terug?

‐ Unieke ervaring in een uitdagende bestuurlijke functie waarin je heel veel vrijheid hebt om te doen wat jij belangrijk vindt;
‐ Een uniek kijkje in de keuken van de faculteit en de universiteit;
‐ Een leuke vergoeding uit het Profileringsfonds aan het einde van je benoemingstermijn.

De functie van student-assessor is voor één collegejaar, met mogelijkheid tot herbenoeming door het faculteitsbestuur voor een periode van één collegejaar. Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Stuur dan vóór maandag 29 mei 2017 je cv en motivatiebrief o.v.v. ‘Sollicitatie student-assessor faculteitsbestuur’ naar a.foppen@student.vu.nl.

Heb je nog vragen, of wil je meer informatie? Stuur ook dan een mail naar a.foppen@student.vu.nl.