Home > Nieuws & Agenda > Nieuwsarchief > 170309 Theologische faculteit in de top tien van de QS World University Rankings
09-03-2017

Theologische faculteit in de top tien van de QS World University Rankings

QSRanking2017_textDe Vrije Universiteit Amsterdam (VU) behoort volgens de QS World University Rankings met haar Theologische faculteit tot de top tien van de wereld binnen de richting Theology, Divinity and Religious. De faculteit staat in de QS Ranking op de 7e plaats, één plek onder Yale University. Harvard University staat op de eerste positie.

De ranglijst is gebaseerd op verschillende elementen, waaronder academische reputatie, reputatie bij werkgevers en citaties. Met vier QS-sterren is de VU als geheel een top 200-universiteit in de wereld, al is de positie iets gedaald ten opzichte van vorig jaar. Decaan Ruard Ganzevoort is blij met deze positie van de Theologische faculteit: “Het is goed om te zien dat onze grote religieuze diversiteit bijdraagt aan onze internationale academische reputatie.”