Afscheid Maarten Wisse en reacties op 'Waarheid en de grenzen aan Verdraagzaamheid'

Tijdens het symposium ter gelegenheid van het vertrek van Maarten Wisse

13-11-2017 | 13:46

Tijdens het symposium ter gelegenheid van zijn vertrek van de theologische faculteit presenteerde Maarten Wisse (nu PThU-hoogleraar) het paper “Waarheid en de grenzen aan verdraagzaamheid”.

Op dit paper volgende reacties volgden van universitair docent religious education VU-onderzoeker Gerdien Bertram-Troost, VU-hoogleraar kerkegeschiedenis Mirjam van Veen, en Van VU-onderzoeker en hoofddocent islamstudies Yaser Ellethy.

Graag maken we deze discussie hier publiek om te laten zien dat we intern – elkaar kritisch maar respectvol bevragend – met elkaar omgaan, met de veelheid aan religieuze perspectieven en daaraan gekoppelde waarheidsclaims die onze faculteit herbergt. U kunt de reacties hieronder bekijken of downloaden.

Maarten Wisse - Waarheid en de grenzen aan verdraagzaamheid

Reactie - Gerdien Bertram-Troost