Theologische faculteit in de top vijf van de QS World University Rankings

De faculteit stijgt twee plaatsen in de QS Ranking ten opzichte van vorig jaar.

07-03-2018 | 12:36

De faculteit stijgt twee plaatsen in de QS Ranking ten opzichte van vorig jaar en staat nu op de 5e plaats.

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) behoort volgens de QS World University Rankings met haar Theologische faculteit nu tot de top vijf van de wereld binnen de richting Theology, Divinity and Religious Studies. De faculteit staat in de QS Ranking op de vijfde plaats. De lijst wordt aangevoerd door de Harvard University en de Universiy of Oxford.

De ranglijst is gebaseerd op verschillende elementen, waaronder academische reputatie, reputatie bij werkgevers en citaties. Met vier QS-sterren is de VU als geheel een top 200-universiteit in de wereld, al is de positie iets gedaald ten opzichte van vorig jaar. Decaan Ruard Ganzevoort is blij met deze positie van de Theologische faculteit: “Het is goed om te zien dat onze grote religieuze diversiteit bijdraagt aan onze internationale academische reputatie.”

Theologie of Religiewetenschappen studeren aan de VU? Meld je dan voor 1 mei 2018 aan op www.studielink.nl. Meer informatie over opleidingen vind je hier op de website van de faculteit. Ben je al bachelor student? Kom dan a.s. zaterdag (10 maart) naar de VU-Masterdag.