Home > Nieuws & Agenda > Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de persmonitor geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. Daar zit elke week wel een aantal wetenschappers van de faculteit Godgeleerdheid bij. Schrijf je hier in voor de persmonitor.

Workshops scriptie schrijven

23-03-17

Een winnende master thesis schrijven, wie wil dat niet? Op 4 en 5 april delen Yussef al Tamimi (eindcijfer 10) en Annie Wong (VU scriptieprijs 2015) hun inzichten.

Impressies van een excursie naar het Zendingserfgoedhuis in Zuidland

15-03-17

Beurs voor tweede master studenten

14-03-17

Ben jij een tweede Master student en wil jij de eenjarige Master Theology & Religious Studies (60 EC) of de driejarige Master Theology & Religious Studies (180 EC) volgen aan de Faculteit der Godgeleerdheid, dan ben je verplicht het instellingscollegegeldtarief van €10.500,- te betalen.

CLARIAH subsidie voor het Eep Talstra Centre

13-03-17

Wat was de invloed van de Bijbel op de vroegste geschriften van het Syrische christendom? En welke wisselwerking was er met de Hellenistische cultuur? Het project “LinkSyr: Linking Syriac Data” spitst deze vraag toe op het tweede-eeuwse geschrift Het Boek van de Wetten der Landen.

Theologische faculteit in de top tien van de QS World University Rankings

09-03-17

De faculteit staat in de QS Ranking op de 7e plaats, één plek onder Yale University

Is er hoop voor de nieuwe generatie?

07-03-17

Kom naar het Rijksmuseum op 5 april en ontdek hoe Zuid-Afrika en Nederland jouw toekomst hoop kunnen geven!

VU start onderzoeksplaats voor ‘Charismatic and Pentecostal Christianity’

27-02-17

De VU start 6 maart 2017 de onderzoeksplaats ‘Charismatic and Pentecostal Christianity’ in samenwerking met de Charismatische Werkgemeenschap Nederland. Onder leiding van religieonderzoeker, antropoloog en theoloog Miranda Klaver van de faculteit Godgeleerdheid, wordt onderzoek gedaan naar de religieuze en maatschappelijke betekenis van charismatische venieuwingsbewegingen in Nederland.

VU Amsterdam Summer School

21-02-17

De Vrije Universiteit heeft sinds 2014 een eigen summer school voor internationale studenten, waar VU studenten nu voor een gereduceerd tarief aan kunnen deelnemen.

De Vrije Universiteit Amsterdam start Queen's leerstoel voor Feministische Praktische Theologie

16-02-17

VU start onderzoekscentrum voor Antroposofische zorgverlening

08-02-17

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) start per februari 2017 een onderzoekscentrum op het gebied van Antroposofische zorgverlening. Het onderzoek richt zich op de zorg voor verstandelijk gehandicapten en ouderen en het ontwikkelen van kennis voor de zorgprofessionals. Daarnaast richt het onderzoek zich op het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en ondersteuning van de zorgprofessionals in hun werk. De VU werkt in dit nieuwe onderzoekscentrum samen met de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ).

Leerzame en plezierige Colloquia van Amsterdam New Testament Research op de vrijdagmiddag

02-02-17

IVM and FGG appoint two Junior Fellows in Ethics of the Anthropocene

01-02-17

Eva Coster-van Urk MA and Petra van der Kooij MA have been appointed as the first VU Junior Fellows in the Ethics of the Anthropocene Program for 2017. There terms will run from March till the end of this academic year.

Warme en persoonlijke dankwoorden voor Wim Janse bij zijn afscheid als decaan van Godgeleerdheid

19-01-17

Afscheid Wim Janse als decaan van de Faculteit der Godgeleerdheid en als vice-rector van de VU

11-01-17

VU-hoogleraar Peter-Ben Smit betrokken bij groot onderzoeksprogramma in Duitsland

10-01-17

Het onderzoek krijgt 50 duizend euro van de Deutsche Forschungsgemeinschaft

Meer nieuws vindt u in ons nieuwsarchief.