Home > Nieuws & Agenda > Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de persmonitor geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. Daar zit elke week wel een aantal wetenschappers van de faculteit Godgeleerdheid bij. Schrijf je hier in voor de persmonitor.

Genderdenken van de 21 eeuw voor het eerst toegepast in Bijbelonderzoek

23-05-17

VU-theoloog Peter-Ben Smit publiceert eerste onderzoeksoverzicht van ‘mannelijkheid’ in de Bijbel

MiX Flexibel geloven. Eenmalige glossy onder redactie van VU-hoogleraren Manuela Kalsky & André van der Braak

18-05-17

Voor iedereen die geïnteresseerd is in eigentijdse vormen van zingeving, voorbij traditionele grenzen

Conferentie Mastermind - Mastertoelating in internationale context

17-05-17

Van 5 t/m 7 juli 2017 vindt op de VU de internationale slotconferentie van het Mastermind Europe project plaats. In het project is een toolkit ontwikkeld en getest om masteropleidingen te helpen hun toelating meer toe te snijden op de diverse en internationale classroom die ze zoeken.

Vacature: student-assessor faculteitsbestuur Faculteit der Godgeleerdheid

12-05-17

Leo Polak Scriptieprijs 2017

11-05-17

Elk jaar stelt de Stichting Leo Polak twee prijzen beschikbaar ter bekroning van een masterscriptie over een onderwerp op het terrein van persoonlijke zingeving en/of humanisering van de samenleving.

Career Event Humanities, Theology & PThU

04-05-17

Woensdag 10 mei 2017 organiseren de studieverenigingen en studentenraden van de faculteiten der geesteswetenschappen en der godgeleerdheid en de PThU een Career Event voor alle studenten.

Het Amsterdam Centre for the History and Heritage of Protestantism zal in mei twee fellows verwelkomen.

25-04-17

Dit jaar zullen verschillende fellows Amsterdam aan doen. Deze fellowships worden mede mogelijk gemaakt door de VU-Vereniging en door de Coornhert-Stichting.

Scriptorium dagen in mei

25-04-17

In mei worden er voor GGL studenten weer de Scriptorium dagen georganiseerd door het zgn. Scriptorium Collectief, een samenwerkingsverband van onderzoekers, ambachtsmeesters, conservators.

Hechte banden tussen Religiewetenschappen VU en de University of Ghana

18-04-17

Forum of Science 18 april

11-04-17

Wereldwijd staat de wetenschap onder druk van zowel externe als interne factoren: van klimaat sceptische uitlatingen en ‘alternative facts’ tot publicatiedruk en ‘confirmation bias'.

Vier Orthodoxe theologische instellingen ontmoeten elkaar in Amsterdam

04-04-17

Workshops scriptie schrijven

23-03-17

Een winnende master thesis schrijven, wie wil dat niet? Op 4 en 5 april delen Yussef al Tamimi (eindcijfer 10) en Annie Wong (VU scriptieprijs 2015) hun inzichten.

Impressies van een excursie naar het Zendingserfgoedhuis in Zuidland

15-03-17

Maandag 15 mei 2017 is de sluitingsdatum aanvraag tweede master beurs

14-03-17

Ben jij een tweede Master student en wil jij de eenjarige Master Theology & Religious Studies (60 EC) of de driejarige Master Theology & Religious Studies (180 EC) volgen aan de Faculteit der Godgeleerdheid, dan ben je verplicht het instellingscollegegeldtarief van €13.500,- te betalen.

Beurs voor tweede master studenten

14-03-17

Meer nieuws vindt u in ons nieuwsarchief.