Home > Nieuws & Agenda > Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de persmonitor geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. Daar zit elke week wel een aantal wetenschappers van de faculteit Godgeleerdheid bij. Schrijf je hier in voor de persmonitor.

VU Amsterdam Summer School

21-02-17

De Vrije Universiteit heeft sinds 2014 een eigen summer school voor internationale studenten, waar VU studenten nu voor een gereduceerd tarief aan kunnen deelnemen.

De Vrije Universiteit Amsterdam start Queen's leerstoel voor Feministische Praktische Theologie

16-02-17

VU start onderzoekscentrum voor Antroposofische zorgverlening

08-02-17

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) start per februari 2017 een onderzoekscentrum op het gebied van Antroposofische zorgverlening. Het onderzoek richt zich op de zorg voor verstandelijk gehandicapten en ouderen en het ontwikkelen van kennis voor de zorgprofessionals. Daarnaast richt het onderzoek zich op het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en ondersteuning van de zorgprofessionals in hun werk. De VU werkt in dit nieuwe onderzoekscentrum samen met de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ).

Leerzame en plezierige Colloquia van Amsterdam New Testament Research op de vrijdagmiddag

02-02-17

IVM and FGG appoint two Junior Fellows in Ethics of the Anthropocene

01-02-17

Eva Coster-van Urk MA and Petra van der Kooij MA have been appointed as the first VU Junior Fellows in the Ethics of the Anthropocene Program for 2017. There terms will run from March till the end of this academic year.

Warme en persoonlijke dankwoorden voor Wim Janse bij zijn afscheid als decaan van Godgeleerdheid

19-01-17

Afscheid Wim Janse als decaan van de Faculteit der Godgeleerdheid en als vice-rector van de VU

11-01-17

VU-hoogleraar Peter-Ben Smit betrokken bij groot onderzoeksprogramma in Duitsland

10-01-17

Het onderzoek krijgt 50 duizend euro van de Deutsche Forschungsgemeinschaft

Promotieonderzoek naar onverklaarbare gebedsgenezingen

02-01-17

Musicalster Ted Neeley verbindt naam aan studiebeurs VU

16-12-16

Musicalster Ted Neeley verbindt zijn naam aan een studiebeurs van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). De eerste 'Ted Neeley Scholarship' wordt op 16 december 2016 op de VU uitgereikt aan Ted Neeley.

VU en Contactorgaan Moslims ontwikkelen nieuw onderwijs voor imams

14-12-16

De religieuze en maatschappelijke rol, functie en status van de Nederlandse imam is een terugkerend onderwerp binnen onze maatschappij.

Steracteur Ted Neeley van Jesus Christ Superstar komt naar de VU

02-12-16

De culturele betekenis van de Jezusfilm: in gesprek met de hoofdrolspeler op 16 december 2016

Forthcoming 12th Biannual International IRTI Conference Public Theology in Plural Contexts Hosted at the Lutheran Theological Seminary, Hong Kong June, 15 till 18, 2017

23-11-16

How to deal constructively with religious, economic, social, cultural and ethnic plurality in different contexts from the perspective of the Reformed tradition as a source of public theology?

Tentoonstelling Sandra Reddin en Borislav Prodanovic: With Different Eyes. A New Perspective on Contemporary Orthodoxy

22-11-16

Lénart de Regt affiliated researcher ETCBC

17-11-16

The Faculty of Theology of the Vrije Universiteit Amsterdam has appointed Dr Lénart de Regt as affiliated researcher of the Eep Talstra Centre for Bible and Computer (ETCBC).

Meer nieuws vindt u in ons nieuwsarchief.